Här hittade jag också svart trumpetsvamp, vilket skulle bli en magiskt god sås till hjorten. HJORTYTTERFILÉ MED PUMPAPURÉ, SVART TRUMPETSÅS, UGNSBAKAD LÖK OCH VINÄGERKOKT SPETSKÅL
10,5 dl olivolja. Tillsätt tomater, bönorna, persilja och ca 2 liter vatten så att det täcker bönorna med ca 5 cm. Koka fasoladan med lock i 1,5 timmar eller tills de torkade bönorna är mjuka
400 g svarta bönor på burk. 125 g fetaost light. Skölj av bönorna och blanda med smulad fetaost. Blanda med sambal oelek, en pressad vitlöksklyfta och kryddor
Häll i små portionsglas eller koppar och låt stå i kylen några timmar innan den serveras. För en lakritsälskare höjer sig moussen ett snäpp med denna svarta krydda och ger en fin smakbrytning i allt det vita söta
Tillsätt kokta bönor och koka i 5 minuter. 50 g kidneybönor. 5 dl grönsaksbuljong. 5 msk tomatpuré. Tillaga de torkade bönorna enligt anvisningarna på förpackningen eller använd färdigkokta
500 g vinbär. 5 dl strösocker. Koka bär, vatten och socker i en gryta med lock, ca 20 minuter. Häll upp i en silduk på ställning över en bunke och låt saften självrinna genom tyget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.