Det borde vara lag på att det skall finnas svenska söta jordgubbar året om. Söta och smakrika om än något övermogna (vilket gör mig lite uppgiven då det innebär att det snart inte finns mer jordgubbar)
Nu när jag var i affären och handlade hittade jag svenskajordgubbar, gud vad gott. Gjorde precis denna enkla och goda salladsdressing som samtidigt är väldigt nyttig
Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska. Jordgubbar med lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. 8 st hackade basilikablad
Blanda ströbröd, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt blandfärs, ägg, salt, svartpeppar och kryddpeppar och arbeta ihop till en smidig smet
Dela jordgubbarna på mitten. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme. 4 Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. 3 liter färska jordgubbar
Nu är sommaren verkligen här och våra första svenskajordgubbar har börjat dyka upp på sina håll. Varför inte då laga en god söndagsdessert på årets första jordgubbar med en syrlig färskostkräm
Rensa och skiva jordgubbarna. Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna, lime och socker. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa med jordgubbarna + lite krossade digestive kex
Skölj limefrukten och finriv lite av skalet ner med jordgubbarna. Pressa limesaften över jordgubbarna. Varma grovt krossade Digestivekex, mascarponekräm och jordgubbar i portionsglas eller skålar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.