Ingrediensersmör att steka i1 blomkålshuvud1 gul lök2 vitlöksklyftortorkad chili efter smak1 squash1 paprikabroccolibrytbönor3 dl grädde2 dl crème fraîchecurrysalt och peppar
En fräsch och syrligsaft som passar perfekt som måltidsdryck eller till söta kakor. Skala av det gula på citronerna med potatisskalare, pressa ur saften och lägg tillsammans med skal och fruktkött i bunken
Saftav svartvinbärsblad. 1 L vatten. 1 kg socker. 1 pkt citronsyra. 2 citroner, skivade. 1 L vinbärsblad. Varva den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare
Låt kastrullen stå svalt med en handduk över 3-4 dygn. Ca 3 liter blad4 dl sukrin 2,5 dl vatten3 citroner30 gram citronsyraKoka upp vattnet med citronsyran och sukrinet
Skiva citrusen, kläm ur saften lite grann, lägg i kastrull tillsammans med sockret. Slå det över blommorna och ställ i kylen 3-5 dagar, rör om ibland. 3-5 citroner (man kan ta någon lime om man vill)
Klarbär är lite av svenska trädgårdars doldis, när jag tänker efter tror jag aldrig att jag har sett de sötsyrliga bären till försäljning, i min trädgård så är dom ruskigt vanliga ialla fall och till hemkokt saft passar de perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.