Mjölkfria cookies - två bakverk av samma smet. Jag gjorde även cakepops av samma deg, dvs jag rullade cookiedegen presis som den var och doppade i vitchoklad och strössel
Det här är en av mina bättre sockerkakor gott folk. Den är supersaftig och supergod, och ingen av alla dem som smakat den har kunnat ana att den är glutenfri
Klockan är två på natten och jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Augusti är ju kräftkalsens månad, festerna avlöser varandra. 1½ dl Jyttemjöl original1½ dl bovetemjöl2 tsk fiberhusk125 g LF eller vanligt smör, alternativt mjölkfritt margarin½ dl yoghurt - vanlig, LF, eller gjord på soja1 ask kräftstjärtar1 stor knippa dill150 g grovriven, riktigt lagrad ost - Prästost, Grevé eller Herrgård1 tsk dillfrön - ev lätt rostade3 ägg2½ dl grädde eller gräddmjölk - eller alternativgrädde av ris eller sojasalt, vitpepparBlanda mjölsorterna och fiberhusk, och kör sedan snabbt ihop degen i matberedare. 2½ dl grädde eller gräddmjölk - eller alternativgrädde av ris eller sojasalt, vitpeppar
Middagen innehöll lite av varje. Igår grillade vi de godaste kamben jag någonsin har ätit. Köttet var så mört att det bara ramlade isär och det fullkomligt smälte i munnen
Härmed startar en liten tävling maila in till Stevia Vital och berätta lite kort vad du tycker om sockret, alla som mailar in och publiceras på deras sida deltar sedan i utlottningav boken Baka med LCHF
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.