Sydfisk´s T-bone´s är så otroligt goda att det vattnas i munnen av bara tanken. Svart vitlök går att finna på många ställen nu men är fortfarande lite dyr så ny behöver inte använda den, det går lika bra med vanlig vitlök
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
(Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen. Vispa droppvis in olja till en fast och krämig dressing
Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan. Salladen som skulle bestå av rödkål, apelsin, persilja och rostade valnötter påbörjades så att denna kunde stå och dra till sig smakerna något
Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om. Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här
Rostad potatis. Strö det över den gyllenbruna potatisen och servera med aioli. Rostad potatis1 kg mindre potatisar 4 msk neutral olja 2 salladslökar 1 msk havssalt
När vi är ute och reser i Europa slår det mig att den rostade potatisen finns med i de flesta sammanhang, som på den megakända restaurangen i Florens serverar de grillat kött med ett par rostade potatisar och sky Eller i Paris till entrecoten och bearnaisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.