Klicka eller spritsa direkt på tallrikarna och servera till fisken tillsammans medångadsavojkål. Vispa sönder med ballongvisp eller elvisp till ett fluffigt mos
Ingredienser Portioner. 4 5 dl vatten ca 350 g torskfilé (MSC-märkt) 75 g smör rå blomkål att riva över finrivet skal av 1 citron Rimning 8 dl vatten 3/4 dl salt finrivet skal av 1 citron Lägg till i inköpslistan
Börja med den syltade löken. Fyll en kastrull med vatten så att när du lägger ned ett durkslag blir ett mellanrum mellan vatten och durkslag på några centimeter
Ångad vit sparris med citronhollandaise och laxromPortioner. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning, undvik att den vita bottensatsen följer med
Jag brukar komplettera denna typ av rätt med en god olivolja eller skirat smör för att öka på mängden fett som jag behöver för att hålla mig mätt och nöjd
Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning, undvik att den vita bottensatsen följer med. Avsluta med att tillsätta citronsaft tills såsen har den syrlighet du vill ha
Idag serverades det ångad torsk ihop med skirat smör, ägghack och polkabetor. Polkabetor är ju så himla fina och dessutom väldigt goda då de ugnsbakas med smör
Sedan åt han av allt – utom Savojkålmed jordnötter & tomat. Det är lite synd för rätten är inte bara ”intressant” och ovanlig, utan också välsmakande med en fin smakbrytning mellan de fylliga och lite söta jordnötterna, len tomat och kål som har lite spänst kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.