Sätt ugnen på 225 grader. Fräs den finhackade purjon och äpplet tillsammans med lite matfett. Skär falukorven i skivor och täck botten av en ugnssäker form med dessa
Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen. Skär korven i stavar. Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg
Skär korven i tunna skivor, 3-4 mm. Lägg skivorna i ugnsfast gratängform omlott i två rader (så att varje skiva överlappar den föregående till minst hälften)
Skala och dela normalstora potatisar i 4 delar. Dra skinnet av korven och skär i 4 centimeters bitar. Skala och klyfta gul lök, krossa vitlöksklyftorna
Börja med såsen. Häll grädde och vatten i en kastrull. Vispa i mjöl. Smula i buljongtärning, pressa i vitlök och rör ner senap, smaka av med mer senap om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.