Sommar och ledighet innebär väldigt massa långa morgonpromenadermed min underbara granne, Emma. En sån där saftig på ett gott grovt bröd med ett riktigt smaskigt pålägg som bara gifter sig meden stor kopp kaffe
Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Att det sen var ett två-dygns-projekt att få luck-helvetena att passa med nya kyl o frysskåp är en annan historia och många svordomar senare, men nu är dom på plats
En riktig klassiker som säkerligen stod på menyn på många krogar under detta decennium. Blanda med räkor, stenbitsrom, rödlök, dill, citronskal och -saft, salt och cayennepeppar
Ingenpingis idag, istället har vi tagit vår traditionella söndags-återvinningspromenad, mathandlat lite till kommande veckas meny och tagit tag i planeringen av sillinläggningarna till påsk
Bröden ska egentligen bakas med ett speciellt chapatimjöl, eller siktat grahamsmjöl, men jag bakar mina med vanligt vetemjöl, för jag tycker att det blir godare
Men vi tar det från början. Friterade risottobollar passar både som drinktilltugg och som förrätt eller varför inte som komplement till en kött- eller en fiskrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.