Mammas broccolisås medtagliatelleochbacon var något som jag på alla sätt försökte undvika när jag var liten, hon fick spara sås till mig och min syster innan hon hällde i broccoli i den
4 4 port pasta (gärna tagliatelle) 250 g broccoli 2 förp bacon (à 140 g) 1 dl matlagningsgrädde 390 g pastasås med basilika Att ha hemma 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
400 g blandad svamp (t ex trattkantareller, skogschampinjoner och portabello) 2 klyftor vitlök olivolja (till stekning) 400 g pasta (t ex tagliatelle) ca 2 droppar liquid smoke (rökarom) 3 äggulor 100 g parmesanost, riven salt peppar
Häll i tomaterna och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek bacon, lök, vitlök och timjan
Tagliatelle all'Uovo. Skär de olika svampsorterna i skivor och bryn dem i en stekpanna med olja. Smaksätt med salt och peppar och ta bort stekpannan från kokplattan
Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Skär bacon i strimlor och korv i skivor. Häromkvällen visste vi inte riktigt vad vi skulle äta och hade inte så mycket roligt hemma
Den här kycklinggratängen är en krämig typ och den är en smula inspirerad av en av våra favoriträtter när det gäller snabblagat, pastasås medbaconochsvamp i
köttfärslimpa medbaconochsvamp. Då färsen var klar stekte jag de färdigt förvällda trattkantarellerna i smör tillsammans med lök ochbacon, som jag tidigare skärt i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.