Tillsätt pressad vitlök och gröna bönor och fräs medsvampenett par minuter på slutet. Det är alltså ett sätt att äta ”clean vegan” jag presenterar under programmet – dvs glutenfritt, även sojafritt om man vill och sockerfritt
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
400 g blandad svamp (t ex trattkantareller, skogschampinjoner och portabello) 2 klyftor vitlök olivolja (till stekning) 400 g pasta (t ex tagliatelle) ca 2 droppar liquid smoke (rökarom) 3 äggulor 100 g parmesanost, riven salt peppar
Ta vara på köttskyn som bildas och koka ner den till sås, kanske med lite av marinaden i. Om du hellre vill kan du först skiva, sedan pensla skivorna med marinad och snabbt, snabbt grilla på dem så att de blir varma
Bred ut ett tunnt skikt med ostkräm på tallriken och lägg pastan ovanpå. Koka Tagliatelle all'Uovo Barilla i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda i radicchio-såsen
Jag formade färsen till en avlång klump, med en skåra i mitten som gick nästan igenom ugnsformen. Dit in satte jag svamp-lök-bacon-persilja blandningen, och stängde sedan igen fickan så ingenting av fyllningen syntes
Jag valde att steka med potatisklyftor ochmorotsstavaroch fick på så vis allt i samma form. Smöra en ugnssäker form och lägg ca hälften av köttfärsen i formen (tänk att det ska bli en avlång limpa)
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persiljaoch vitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.