Att använda tandooripaste och youghurt till att marinera lax är supergott. Till detta en smaskig, men stark chutney på gurka, mango, lök och chiliINGREDIENSER4 personer100 g youghurt2 klyftor krossad vitlök1 msk tandooripasta1/2 citron pressad1 tsk färsk
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Vegetarisk Pakora med mango chutney och gurkraita blev verkligen en hit hos oss förra helgen. De där frasigt friterade vegetariska knytena som du håller med händerna och doppar i mango chutney är så goda att vi nästan föråt oss på dem
Från början hade jag tänkt att Kulfin skulle vara med i kokboksutmaningen, men det slutade med att jag mixade så många olika recept att det inte gick att hänvisa till någon kokbok, så Kulfi receptet får ni en annan gång
En fräsch gurkraitamed rostad spiskummin blir pricken över i. Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Värm en stor gryta, med tillhörande lock där allt tål att sättas in i ugnen, på medelvärme. Ta upp kryfddorna och lägg dem i en mortel tillsammans med de torkade röda chilifrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.