Då var båda vinägrarna klara och tappade på flaskor, ca 3 liter av varje sort blev det. Transparent Blanche gjordes på äppelklyftor som jäste i en stor burk av sig själva genom spontan vildjäst, och melonvinägern gjordes av äppelmust på melonäpplen med tillsatt vildjäst
Björksav är naturens egen vårdricka. Den smakar lite sött och lite syrligt på samma gång. Björksaven får sin sötma från sockerarterna glukos och fruktos och syran från äppelsyra
Nu har jag gjort alldeles eget smörgåsmargarin. och gott blev det också. Efter en del experimenterande. med smak och konsistens, kom jag fram till detta receptet
Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Fest, högtider och helger i all ära, men visst kan det vara bra med vardagens sköna lunk också. Ni vet, när man efter en full dag på jobbet, hämtat barnen, uträttat nåt ärende, lagat mat, lagt två tvättmaskiner och så äntligen får man sätta sej ner (nöjd) med sin prestation och bara få njuta av en stark kopp kaffe och kanske något smått och gott till
Min planering inför tjejmiddagen tog helt fel vändning och jag insåg att den där kvällen innan som jag tänkt förbereda middagen inför fredagen blev en jobbkväll i stället
Såhär kan man avsluta dagen på bästa sätt. Portionskladdkaka i nyttigare format, toppat med kokosflingor, raw cacaonibs och frusna hallon, med vaniljfluff till
Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.