1 st. vitkål2 gula lökar6 tomater (eller 3 msk tomatpasta)ca 600 g korvar (chorizo, cabanossi, etc. )dill lagerbladtimjanca 2 dl vatten• Strimla vitkålen, blanda den med lite salt, i en stor kastrull
vetemjöl (300 g). 1salt. 1vatten (200 g). 1olivolja. 1gula lökar. 1rökt skinka. 1lätt crème fraiche. 1riven ost, eller byt ut lite av osten mot skivor av Münsterost1
Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tarte tatin, d. v. s. en upp-och-ner-kaka. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
HALLONCURD. Halloncurd. Nu är det viktigt att curden inte kokar, för då bildar ägget klumpar. Vispa hela tiden och ta curden från plattan när den tjocknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.