450 g
(1 lb) de filet mignon de boeuf très frais 30 ml (2 c. à soupe) d’huile d’olive 30 ml (2 c. à soupe) de moutarde à l’ancienne 5 ml (1 c. à thé) de moutarde de Dijon 30 ml (2 c. à soupe) d’échalote sèche (française) hachée 30 ml (2 c. à soupe) de persil frais haché 15 ml (1 c. à soupe) de vinaigre de vin rouge 5 ml (1 c. à thé) de sauce Worcestershire 15 ml (1 c. à soupe) de cornichons sucrés hachés finement Sel et poivre au goût
On vous en fait la promesse : ce délicieux tartare de boeuf façon classique est bien meilleur qu’au resto ! Ingrédients 450 g (1 lb) de filet mignon de boeuf très frais 30 ml (2 c. à soupe) d’huile d’olive 30 ml (2 c. à soupe) de moutarde à l’ancienne 5 ml (1 c. à thé) de moutarde de Dijon 30 ml (2 c. à soupe) d’échalote sèche (française) hachée 30 ml (2 c. à soupe) de persil frais haché 15 ml (1 c. à soupe) de vinaigre de vin rouge 5 ml (1 c. à thé) de sauce Worcestershire 15 ml (1 c. à soupe) de cornichons sucrés hachés finement Sel et poivre au goût
Han vill ha den stekt i skivor, jag strimlar köttet till en Sauté deBoeuf à la Parisienne. Det är en slags fransk Biff Stroganoff, som Julia Child skriver om i kokboken Det goda franska köket
Smula sönderbrödet, inga kanter. Hacka persiljan och skölj snabbt sardellfiléerna. Häll ett tunt lager av såsen på tallriken, placera detgrillade köttet på tallriken tillsammans med den fyllda paprikan, garnera med en kvist oregano
Långt namn, jag vet, men det här blev så underbart gott. Jag älskar verkligen dulce de leche och det tillsammans med lite knaprig krokant och en len härlig ganache
Såklart blev det grillat alla kvällar och grillad cote deboeuf med gremolata är en klar favorit. Låt köttet ligga framme ett par timmar så det blir rumstempererat
boeuf bourguignon med tarte tartin som dessert. Mörkret som omsluter oss vid den här tiden på året kräver helt enkelt att vi aktivt paketerar in tillvaron i härligheter - eller mumsigheter
En underbart god paj som jag varmt kan rekommendera. Pajdeg. Lägg alla de torra ingredienserna till pajdegen i en bunke och nyp ihop så allt smör fördelas i de torra ingredienserna
Men detkändes som att det ultimata testet väntade – nämligen Boeuf Bourguignon. Sedan jag köpte min Crockpot för ett bra tag sedan har jag hunnit med en del grytor i den, och en förfärlig massa pulled pork
Det är farligt, men härligt, att surfa runt bland amerikanska bloggar. Oftast slutar exkursionen med en ny radda recept som bara måste testas i favoritraden på datorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.