Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt den svalna. Värm 2 dl mjölk till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll lite av mjölken över
Sätt ugnen på 175˚. C. Skålla och skala mandeln. Om du har matberedare gör så här. Mixa tills mandeln är finhackad, lägg i florsockret och fortsätt att mixa
Tebröd från Australien. Dagens torsdags lunch bestod av alla de här godsakerna. En riktigt god fisksoppa, nybakat gott bröd och en smarrig glasstårta till efterrätt
Receptet kommer från Jan Hedhs bok 277 sorters kakor, en himla bra bok med massa goda kakor och bakverk som småkakor, biskvier, mazariner, maränger, Petit-fours, tebröd, smördegsbakverk, flarn och massa annat gott
Efter att jag provat receptet på de glutenfria tebröden från den finska tidningen Leivotaan, och lyckats så bra med dem, så ville jag även prova på deras recept av en glutenfri sirapslimpa
Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln. Om du har matberedare gör så här. Mixa tills mandeln är finhackad, lägg i florsockret och fortsätt att mixa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.