Namnet på dessa biffarna som jag för första gången gjorde i torsdags är pre tenta köttfärsbiffar. Så när jag gjorde dessa biffar, dagen innan tenta och allt, så föll sig namnet naturligt
Eftersom jag sitter vid köksbordet och sammanfattar en massa glosor jag inte ens vet om jag kommer ha användning för i min tenta om 2 veckor, så står min fantastiska man i köket och tar mot order varvat med mina svordomar angående statistik
Precis vad jag behöver så här i tentapluggstider. Och för er som inte har en tenta att plugga till kanske det kunde va nåt att kalasa på senare i veckan för att sparka in helgen
In och kika, och peppa veckans postare socionomstudenten Hanna som skriver tenta idag. Att göra biffar är oftast en superbra idé som många gånger slutar i katastrof, de är nämligt otroligt envisa med att inte hålla ihop trots att man innan suttit och räknat ut hur man ska göra enligt konstens alla regler och utan ägg
. Jag vet, det här låter komplicerat men det är det inte. Det är bara att koka svartrötter, svänga runt dem i en panna med smör, citron och örter och sen linda in dem i prociutto
Ni får ursäkta för dålig uppdatering här inne just nu men jag har så fullt upp med skolan så ja hinner knappt göra någonting annat än att plugga inför tenta och skriva uppsats
Jag är på väg mot Linnéuniversitetet i Kalmar för att skriva min sista tenta denna termin, efter det är det bara en dugga kvar och sen är det SOMMARLOV
Foto. Martina Detta receptet fick vi ifrån Karin Ca 507 kcal/port 3 port 250 g kycklingfilé 1/2 dl cashewnötter 2 klyftor vitlök 2 chili (eller sambal oelek) 1 tsk färsk ingefära 5 msk olja 1 knippa salladslök 1 dl tomatketchup 3 msk fisksås ( A taste of thai) 1 msk socker 500 g valfria grönsaker, tex paprika, lök, squash el
) Om en vecka så har vi vår första tenta, det blir verkligen något att fira om den går bra. Idag har jag avklarat och fått godkänt på den första uppgiften på de kommande tre studieåren
Foto. Martina Detta receptet fick vi ifrån Elisabeth. Ca 466 kcal/ port med ris Ca 244 kcal/ port utan ris 4 port 3 st kycklingfilé (125 g/st) 1 msk olja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 burk krossade tomater 2 dl hönsbuljong 1/2 dl kokosflingor 2 tsk koriander 1 krm chilipeppar salt och peppar 4 msk jordnötter 3 dl okokt ris Gör så här
För att fira min första avklarade tenta bakade jag denna cheesecake. Att jag inte tröttnat på oreokakor är ett under vid tanken på att jag snittade cirka ett paket om dagen under en månads tid i asien
Om man vill ha variation från vanlig smulpaj, så kan jag varmt rekommendera den här sega varianten. Jag såg det här receptet hos Matplatsen för längesedan, men det har bara inte blivit av att jag testat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.