Biffar smaksatta med vitlök, citron och oregano. Servera med råstekt potatis, tzatziki och en grekisk sallad innehållande sallad, tomater, oliver, fetaost, gurka och rödlök
Servera biffarna med din fruktiga sallad och örtdressing. Biffar. Sallad. Sallad. Smula i fetaost, blanda om och forma 8 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Tillsätt den råa strimlade biffen och grönsakerna. Överkoka inte biffen, då blir den seg. Låt dem puttra ca 3-5 minuter eller tills biffen är färdig. 300 g biff i strimlor
100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi). 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano
Den här rätten åt jag till middag härom dagen och det var verkligen så gott. Receptet har ni här. 100 gram kyckling, vitkål, spenat, broccoli, 1 morot, 1/2 avokado, 1/2 lök, squash och solrosskott
En fräsch sallad emellanåt är inte helt fel och även här har vi Afrika som inspiration med den fantastiska chermoulan som piffar upp till helt andra smaker än vad vi är vana vid
En välgrillad biff med en fräsch sallad är fantastiskt gott i all sin enkelhet. Grillad biff. Ta fram köttet och lägg i rumstemperatur en timme innan tillagningen (gör salladen, tomaterna och persilje- och vitlökssmöret under tiden)
Servera salladen på ett stort fat. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Skala morötterna och riv dem till långa strimlor genom att dra dem med långsidan längs med ett rivjärn
Det här receptet har blivit en ny favorit från Maria Elia´s bok "The modern vegitarian"Biffarna har mycket smak i sig, och förutom att de är fantastiskt goda tillsammans med den något sötare homousen som görs på både morötter och kikärtor och passar perfekt med seltan i feta salladen funkar dom utmärkt att ha till matlådan dagen därpå, om det nu blir något över
Denna sallad är så god och smakrik att man helt enkelt inte vill att den ska ta slut. Undertiden blanda salladen i en skål men spara örtsaltet till sist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.