Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac and cheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
Har ni aldrig smakat en riktigt god, klassisk mac and cheese så bara måste ni prova detta recept. Mac and cheese är en amerikansk klassiker och tillagar du den på rätt sätt så kommer du aldrig att vilja koka vanliga makaroner igen
4-6 500 g makaroner 1 l mjölk 6 msk smör 3/4 dl vetemjöl 1 riven, liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 150 g riven lagrad cheddarost 150 g parmesanost eller gruyère 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Lägg till i inköpslistan
Ta tre fjärdedelar av parmesanosten och bland ihop alltsammans. 400 g makaroner. 400 g makaroner 100 g ädelost 150 g parmesan 200 g färskost 25 g gräslök 2 dl grädde peppar
Jag har aldrig gjort macaroniand cheese förut. Med tanke på mina ringa erfarenheter av hur macaroniand cheese ska smaka är jag inte så säker på att en amerikan skulle bli så imponerad, men de flesta som är vana vid gammal hederlig makaronipudding skulle troligtvis blir rätt nöjda
Baconpasta, 4 portioner. 4 portioner. När jag var student åt jag den här maträtten jämt. ett paket bacon, en burk crème fraiche och en liten burk champinjoner
Blanda sedan majs med olivolja, salt och peppar. Vi har börjat med önskedagar. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag får alla i familjen (som kan prata) välja var sin dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.