Jag brukar använda en muffinsplåt för att få bättre form på muffinsen men det går bra utan. Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska närman ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Gräddningstiden kan variera från ugn till ugn. Har tyvärr ingen egen vinbärsbuske att tillgå men väl en kollega som gärna servar mig med bär från sin trädgård
Bilder från gårdagskvällens cakepopspyssel. Närman gör cakepops-favoriter och har fullt upp. Det kan nämligen vara ganska rofyllt att få ägna sig åt kreativt görande, även då manhar ett pressat tidsschema att följa
Trött bloggerska här idag så nu blir de en kopp kaffe med den sista biten av just den här pajen, slå sig i soffan och kika på husdrömmar och Jordskott, Har ni sett den serien
Dels för att jag inte producerar kakor i samma mängd som under kafetiden, dels på att tiden för bakning har fått stå till sidan för helgresor till Stockholm
Igår hade vi goa vänner på besök. Idag har de dock regnat men det känns faktiskt bara skönt att få en mellandag och mysa inne och pyssla med sånt som manhar lagt åt sidan närman hellre har velat njuta av det fina vädret
Shit va veckorna gårfort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Jag är ju som en del av er redan vet lite tomtetokig, 5 nya tomtar har det blivit i år, hoppsan undra om det va jag som hade tomteköpförbud. Här kommer dagens middagPeppargryta800 g grytbitar½ liter vatten1 tsk salt1 msk kalvfond½ msk pepparmixlite svartpeppar2 dl grädde200 gr creme fraiche smaksatt med senap, vitt vin och sharlottenlök (norrmejeriers)1 msk fransk senap1 liten burk hela champinjoner1 msk soyaGör så härStek grytbitarna i en stekgryta med en klick smör till det fått färg
Man lockas- eller i alla fall inte jag- att ta vägen förbi affären och köpa något snabbt att laga eller färdigmat, närman förberett innan och det går lika fort som att koka pulvermos och fiskpinnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.