Det är perfekt att servera så här på hösten med olika tillbehör. Här får hjortsteken sällskap av en len pumpapuré och smörslungad babygrönkål samt en rödvinsreduktion full av intensiva mustiga smaker
Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Servera direkt, gärna med extra pumpapuré och grönsaker att ta mer av vid bordet. Gnid in kycklingen med olivolja, salta och peppra och krydda med örter efter tillgång och smak
Med en laddning pumpapuré i frysen är det lätt som en plätt att fixa en god soppa, purén är även kanon som barnmat (vi har bland annat serverat den som tillbehör till fisk – mycket uppskattat) och den platsar också i allehanda bakverk, men det ska jag återkomma till i ett senare inlägg
Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Låt puttra en stund och smaka av med salt och peppar. timjankyckling. TimjankycklingTill 4 personer4 kycklingfilèer2½ dl Oatly iMat1 tsk kycklingfond1 tsk timjan (eller en halv kruka färsk timjan)salt och pepparKrydda kycklingen med salt, peppar och timjan
Det går att göra så mycket gott och en av de saker jag gör med min Butternut squash är pumpapuré. När du kokar den blir den lösare och lenare, när du ugnsbakar lyfts smakerna i pumpan fram bättre och samtidigt så får du rostade pumpakärnor att toppa din frukost/mellis med
Toppa med pumpafrön. Servera med smör och ost. Jag stansade ut hjärtan med ett pepparkaksmått och slog med en hammare innifrån, man får vara lite försiktig bara
Kycklingen har jag kryddat med timjan men byt ut den mot dragon eller rosmarin om så vill. Häll på krossade tomater med tomatpuré, socker, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.