300 g
skalad potatis, kokas i 1 liter vatten samt ½ msk finsalt
1,5 dl
mjölk
2 msk
smör
0,5 dl
hackad persilja
2 st
vitlöksklyftor, rivna
1 paket
frysta ärtor, 250 g
1 st
finhackade schalottenlökar
salt och peppar
1 st
citron, skuren i klyftor
4 skivor
lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck 8 skivor stark ost 4 skivor rökt skinka dijonsenap, ca 1 tsk per biff flingsalt, 1 krm per biff 3 msk neutral olja till stekning
Dubbelpanering3 st ägg 2 dl mjöl 4 dl ströbröd
Potatismos300 g skalad potatis, kokas i 1 liter vatten samt ½ msk finsalt 1,5 dl mjölk 2 msk smör 0,5 dl hackad persilja 2 st vitlöksklyftor, rivna
Det gröna1 paket frysta ärtor, 250 g 1 st finhackade schalottenlökar salt och peppar
I senaste Svensk Jakt hade de gjort CordonBleu, vilket jag genast blev sugen på. Söker man lite recept så går det ju naturligtvis göra på de mesta kött och med lite god ost
Lägg ett lager sås i botten på en gratängform och sedan lasagneplatta/plattor. Lägg på skinkskivor, hälften av kycklingen och sedan Emmenthaler ostskivor
Stek lövbiffsrulladerna i en panna med höga kanter tills det får fin färg på all sidor. Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Å vad det är härligt att det blivit ljusare på kvällarna. Relaterade Kyckling cordonbleu. Det såg så gott ut när Jennie Walldén lagade det på Mitt kök förra veckan
Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.