Filéa fisken och lägg ben och huvuden i en gryta med kallt vatten. Skiva löken vitlöken och potatisen och lägg ner i grytan tillsammans med persilje- och dillstjälkarna, lagerblad, timjan, vitpeppar och salt samt den skalade potatisen
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. När jag tittade in hos mysiga bloggarna Anki och Håkan på Mårtenssons Kök och upptäckte deras frestande Passionsfruktstiramisu insåg jag att det var alldeles för länge sedan jag själv gjorde Tiramisu
Den blir bara godare av att stå ett tag, tiramisun kan även förberedas dagen innan. Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispa till en jämn och pösig smet
Min allra första Tiramisu men absolut inte sista. Min Tiramisu smakade väldigt mycket kaffe och som följd av för lång doppning blev kexen också väldigt mjuka så desserten blev något lite för lös för att vara perfekt
Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag har nämligen hittat det bästa, i alla fall enligt mitt tycke. Men jag älskar Tiramisu. Jag älskar dock citron, men vill inte – till skillnad från många andra – ha den i min tiramisu
Vispa äggulorna,sockret och vaniljsockret poröst. Vispa lätt upp mascarponen och vänd ner i äggsmeten. Ta fram dina glas och doppa kexen i kaffet och spriten
Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Tiramisu. Relaterade Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.