Tips! Önskar du starkare smak på soppan, smaksätt då gärna med några droppar Tabasco. Använd en stor gryta för att undvika att soppan kokar över.
Dela paprikan på mitten och skär loss kärnhuset, skär paprikan i ½ cm smala bitar. Skala löken och dela den på mitten. Skär den i halvmånar. Skala vitlöken och finhacka den.
Häll Milda Culinesse i en gryta. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i paprika, lök, vitlök, cayennepeppar, paprikapulver och buljongtärning. Fräs alltsammans någon minut.
Slå på tomaterna och vattnet. Låt soppan sjuda under lock i ca 10 minuter. Smaka av med eventuellt lite salt och peppar. Servera soppan med en klick färskost i och Fattiga Riddare till.
Tips! Var inte rädd för att smaksätta smeten till brödet med din favoritkrydda, t ex en örtkrydda.
Vispa ägg, mjölk och salt till en jämn smet. Vänd brödskivorna i smeten.
Häll Milda Culinesse i en stekpanna, när bubblorna slutat bubbla - stek brödskivorna ca 1 minute på varje sida eller tills de fått gyllenbrun färg. Dela bröden på diagonalen, servera till soppan.
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, fond och smaka av med salt och peppar. Doppa brödskivorna i smeten så att de dränks in ordentligt och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna
Tillbehör1 knippe grön sparris (eller vit sparris) 500 g räkor med skal 1 ask fältsallad, sköljd 2 kvist dill, till garnering. Fattigariddare2 ägg 1 dl mjölk 4 skiva surdegsbröd 0,5 krm salt smör, till stekning
12 msk smör1 Fördela färskost och blåbärssylt på fyra brödskivor. 2 Vispa ägg, mjölk och kardemumma i en skål. Doppa de dubbla smörgåsarna i blandningen och stek dem i smör cirka 2 minuter på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.