4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé TillbehörPotatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven iskivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. - Läs hela inlägget här 4 port Falukorv. 2st tomater. 150g lagrad ost
Passar som förrätt eller som tilltuggtill soppa. 200 g smördeg, utkavlad 100 g färskost 100 g västerbottensost, riven 2 färska lökar 400 g cocktailtomater Värm ugnen till 180 grader. - Läs hela inlägget här 200 g smördeg. 100 g färskost. 100 g västerbottensost. 400 g cocktailtomater
Häll i äggsmeten, rör litei botten med en gaffel. Strö över örter och flingsalt. 12 msk vispgrädde. 11 tomat. 11 ⁄2 dl rivenost t ex prästost eller cheddar. 1färska örter, t ex oregano, basilika eller hackad gräslök. 1flingsalt. 1smör tillstekningVispaihop ägg, grädde salt och peppar i en skål. 1Stek baconskivorna och lägg dem på ett hushållspapper. 1Skivatomaten tunt. 1Smält smöret i en stekpanna. 1Lägg på tomaterna och strö över osten. 1Lägg på baconskivorna
Strö över osten. Tilltopping. Rör ut degen i vattnet. Tillsätt det övriga och blanda väl. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligttills den är jämn och elastisk
Rör försiktigt ner tomater, haricots verts, gräslök och osttillsosten har smält. De skållade tomaterna passar kanon och att runda av allt med lagom lagrad svecia gör det här till en toppenrätt
Här är en klassiskversion med skinka, tomat och ost. Du kan gärna steka schalottenlöken, skinkan och tomaterna och sedan dela upp det och göra omeletterna portionsvis om ni är flera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.