Bröa ev med sesamfrön eller glutenfritt skorpmjöl. Arbeta degen med en slev eller degskrapa i skålen. Känn med en provsticka att bröden är torra innan du avslutar gräddningen
Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbrödmed soltorkade tomater andra dagen tomatbrödmed svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen
Smula jästen och lös upp den i vattnet. Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet och arbetas / knådas ihop till en slät deg
Pensla bröden med kallt vatten och baka dem mitt i ugnen i ca 15 min. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna till degen
Häll i det ljumna vattnet i en bunken tillsammans med Jästen. Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla
Lägg krukorna i en skål med vatten och låt dem suga åt sig vattnet ordentligt. De här små tomatbröden är perfekta att baka i små krukor och ha som dekoration på middagsbordet
Jag kollar i kylskåpet efter olika saker att smaksätta mitt bröd med. Får kolla djupare och djupare i det med anledning av köpstoppet, och nu blev de sista oliverna ingredienser till dagens bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.