Jag är tyvärr ingen fan av ädelost och har aldrig varit men det är min man så han fick göra ädelostkrämen till pepparkakorna när vi hade glöggfest förra söndagen
Jag hade en ädelost med päronsmak, men du kan ta vilken smak du vill. ½ dl ädelost med päronsmak på tub½ dl gräddfil1 dl philadelphiaostVispas ihop till kräm och lägg på pepparkakorna
En förrätt som jag gillar är Tomatbrushetta. Den är lätt att göra, går fort och smakar ljuvligt. Dessutom är det bara bra om röran får stå i några timmar innan gästerna kommer
Pepparkaka medädelostkräm. Kombinationen ädelost och pepparkaka hör verkligen ihop tycker jag. Jag antar att antingen tycker man om det eller så gör man det inte
Det blir gärna kycklingspett, souvlaki med grönsaker och köttet marinerat. Om du ändå som jag gärna lägger lite tid på smått och gott så kanske en tomatbrushetta kan passa som en liten förrätt i väntan på rätt glöd
Till den här maträtten följer även en otroligt god sallad med kapris, cornichoner och dijonsenap, som vi garanterat kommer att laga fler gånger, och framförallt till grillat i sommar
Fyll pajskalen medädelostkrämen och garnera med en klyfta fikon. Smörj aluminiumformarna med olja. Kavla ut pepparkaksdegen och tryck ut lagom stora rundlar och kläd sedan formarna med pepparkaksdegen
Jag bestämde mig för att göra dessa och toppa med ett salt tillbehör i form av en ädelostkräm. Blanda créme fraichen med smulad ädelost och ställ i kylen
Servera rödbetsbiffarna med potatismos, gröna ärter och ädelostkräm. Klicka ut smeten i en stekpanna med smör i och stek på medelvärme tills biffarna fått fin färg
Toppa pizzan med mjukfräst lök, brynt kyckling, ädelostkräm och strimlad paprika. Jodå, jag vet att det är måndag men efter att ha sett den ena deppiga uppdateringen på Facebook efter den andra (hösten har verkligen invaderat hela Sverige nu) så tyckte jag att det var på sin plats med mat som liksom klappar dig på axeln och säger ”Det är rätt okej med höst ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.