Tomatris med kyckling
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 portioner tomatris med kyckling
  • 6 st kycklingklubbor
  • 6 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 5 msk tomatpuré
  • 2 st torkade lime
  • 2 st lagerblad
  • 1,5 tsk sjukryddor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 st kycklingbuljongätrningar (kan ersättas med salt)
  • peppar
  • 1 liter vatten
  • 2 dl russin
  • 2 dl skalade mandlar
  • 5-6 minuter på varje sida. Ställ sedan åt sidan. Hacka löken, hetta upp olja och stek i en rymlig gryta. Vänd i tomatpurén och fräs några sekunder. Häll ca 1 liter hett vatten i grytan, tillsätt lagerblad, sjukryddor, gurkmeja, buljong, salt och peppar. Koka upp såsen. Lägg kycklingbitarna i tomatsåsen. Gör 3-4 st hack i torkade limen med en kniv och släng ner dom i grytan. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen. Låt puttra under lock i ca 45 min Späd eventuellt ut med mer vatten om såsen känns torr efter ett tag. Smaka av såsen och krydda eventuellt mer. Under tiden såsen puttrar kan du förbereda riset.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.