)Blanda ihop kycklingenmed lökmixen och låt stå på svag värme så saffranet går in i kycklingen. Koka riset, låt det ånga med en handduk mellan kastrull & lock några min
Med den malda kanelen forman man ett kors, så att puddingen delas i fyra delar. I varje del, tar man tre mandlar och formar till en blomma med tre blad (se bild), med den hackade pistaschnötterna, formar man en ytterkant runt formen
Fluffigt, aromatiskt persiskt ris med smak av dill och bönor. Passar lika bra att servera riset vid en gryta, till grillat eller som en hel rätt med sallad och yoghurt
Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig
Servera med sallad, borani (yoghurtsås) och bröd. Fyll grönsakerna med blandningen, sätt på de sparade locken, ställ dem i en kastrull med hög kant, häll på 2 dl kallt vatten och 1 msk tomatpuré
Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, vänd i vetemjöl som kryddats med salt, peppar och ev. Färska granatäppelkärnor med det saftiga röda fruktköttet används till att dekorera och ge smak åt maträtter, bl
Servera medpersiskt saffransris eller pasta. Bryn kycklinglåren i olivolja tills de fått fin färg. Hacka och fräs löken och vitlöken i en gryta med olivolja
4 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg) 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm peppar 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1/2 g saffran 1 knippe bladpersilja 1 granatäpple Till servering bulgur stekta skivor aubergine Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.