Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade och rivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
Kyckling medcitronocholiver, smaklig måltid. Garnera medcitronoch servera med potatis. Efter en härlig dag med barn och barnbarn så äter L och jag grekisk inspirerat, i morgon blir det mera snickeri hos sonen
Skiva löken och bryn den i rapsoljeblandningen på medelvärme. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Jag gjorde stora köttbular med annorlunda kryddning och kokade dem färdiga i en god tomatsås. Lägg köttbullarna i tomatsåsenoch koak på svag värme tills bullarna är genomkokta
Servera medtomatsås, riven parmesan och strimlade örter. Recept på tomatsås hittar du härTomatsås. Knäck äggen i gropen och rör sedan ner mjölet lite i taget med en gaffel tills du får en kladdig deg
Börja med att marinera oliverna i lite olja, citronsaft, vitlök, oregano. Ta ut dem ur kastrullen och stek sedan lök (1st), tillsätt krossade tomater (jag använde 4 färska) och lägg i kycklingarna (1 pkt på 4 st) och olivröran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.