När jag skrev upp det här receptet för många år sedan så hade jag inte en aning om att jag skulle börja blogga, och därmed behöva ange receptkällor, därför har jag tyvärr inte skrivit upp vart det ursprungliga receptet kommer ifrån
Smaka av med gourmetsalt och nymalen svartpeppar. Älskar en god pesto och så här gjorde jag min här om dagen som verkligen blev succé må ni tro alla läsare
Kikärtsbiffar med blomkålsmos. Okej, gröna ärtor äter väl var och varannan familj när det är dags att steka sina färdiga fiskpinnar till sitt färdiga pulvermos, men bönor och linser samt kikärtor ser vi allt sällan på svenssontallriken
Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Har ännu inte lyckats finna en riktigt god pesto i affären så brukar alltid bli att jag gör den för egen hand
Blanda surdegen med resten avingredienserna. grönpesto. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.