Stekte torskryggen i ugnen, till den hade jag den smörstekta sparrisen, och så gjorde jag skarpsås. Men vi har en underbar dag framför oss, med en sol som skiner så vackert på den snön som vi fått
Lägg torsken i såsen och låt koka några minuter på vardera sida tills genomkokt. Koka upp kokosgrädde i en kastrull på medelhög värme tillsammans med alla kryddor
Gjorde egen majonäs idag, har hittat en superenkelt recept, som jag delar med mig. Gjorde lite rotsaker i ugn, till torsken idag, mycket smaker och färg
Torka av och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja och vatten i. Ångad torskmed blomkålsmos, 2p. Tina två bitar torskrygg (jag körde på torskfilé), strö ca 1 tsk salt över och låt fisken rimma i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och 1/2 dl riven parmesanost
I det klara vattnet i min älv finns det gott om flodpärlmusslor, som kan bli väldigt stora med åren. Jag hade med ett grönt blomkålshuvud, som jag köpt av Ås Trädgård på Jämtens Marknad
Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslorna och sjud tills de öppnar sig. Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt
LCHF Torskmed Spenat i ugn. 400 g torsk500 g fryst spenat1 färsk broccolibukett delad i små bitar1/3 purjolök i strimlor1 tomat i skivor överstGör en sås av2 stora, rivna vitlöksklyftor2 tsk pepparrot3 msk majonnäs100 g creme fraishe1 äggsaltpepparcayennepepparTillaga i ugnen, 175 g ca 20 min 400 g torsk
Torsk i kokosgrädde med chili och vitlök tycker jag låter supergott, blir middag idag. Lägg torsken i såsen och låt koka några minuter på vardera sida tills genomkokt
God middag som man kan äta med sked, ur en matlåda. 2 portioner 1 paket torskfilé25 g smör 2 dl vispgrädde 1 burk champinjoner Salt VitpepparFiskbuljong 1. Koka torsken tillsammans med smör, vitpeppar och salt 2. 1 paket torskfilé
Lägg den färska/ eller upptinade torsken i en vid kastrull/ ett bläck, salta fisken. Häll sedan av vattnet och håll fisken varm medan du fixar resten av middagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.