jämn puré. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den. mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen
Det här var en riktigt lyckad torsk och det är inte så besvärligt som det låter att göra den. Jag mixade det slarvigt med mixerstav så det blev lite hela bitar kvar
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Salt & peppar. Skala jordärtskockorna och låt koka mjuka i lättsaltat vatten. Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
Pressa ner jordärtskockor och potatis med en potatispress. I den låg det bland annat jordärtskockor så då fick jag anpassa maten så jag får användning av dessa fantastiska grönsaker
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Tillagning kokt torsk. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Blanda ihop grädde, stärkelse/Maizena, tomatpuré, dill, salt och vitpeppar. Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse
Bacon passar bra ihop medtorsk. Salta och peppra torsken. Blanda samman creme fraichen, grädden, senapen, baconen, gräslöken och smaka av med salt och citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.