Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Torskmedspenatoch tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Idag blir det alltså en vardagsfiskrätt, men ändå med lite guldkant, mandel- och kokospanerad torsk. fryst bladspenat, försiktigt tinad tillsammans med flisad vitlök och vänd i en klick smör + lite kvarnsalt
Exprimenterade lite i helgen och försökte mala mitt eget sesammjöl vilket inte gick så bra då det är en del olja i fröna men jag fick en del "krossat" sesamfrömjöl som jag idag använde som panering ihop med lite mandelmjöl
Jag har testat att göra soppan både medspenatochmed rödbetsblast, både med bondbönor ochmed vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
Lägg i torskblocken i botten och bred över spenatröran. Lägg de tinade torskblocken i ångkokaren och låt dem ångkoka ett par minuter så att en del av vätskan försvinner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.