Tisdag 26 maj 2015. Idag blir det några glimtar från när vi besökte en chokladfabrik, en sylt- och marmeladproducent samt ett par ostproducenter under vår fantastiska Italienresa
En kokbok jag gillar för såväl recepten och bilderna som de inspirerande texterna är Jamies Italien. Ett riktigt gott recept från boken blev fredagens middag, pasta med scampi och ruccola
Pizza Margherita och Pizza Napoletana är trend just nu och tro mig, trenden har enbart påbörjats. Utbakning – Använd händerna och tryck ut degen med fingrarna
Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso. Degen är samma ”pasta matta” (galen deg) som används i Torta di zucca gialla
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Härlig slappedag det blev idag. Gillar sådana här dagar, när man bara är. Brorsan var och drack kaffe två gånger här idag, kollade på och kom med sina inlägg till Martin som slipade, målade, lackade och bytte ut delar på huset som sett bättre dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.