1 hönsbuljongtärningar,
eller grönsaksbuljongtärningar
1 tomater,
passerade (à 400 g)
1
vatten
1 majs-
och vetetortillabröd
1 rapsolja,
+ 1 msk
1 kycklingkött,
tärnat
1
salt
1
avokador
1 ost,
riven
1
koriander
1 gräddfilTortillasoppa
Gör så här: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Tillsätt den och urkärnad chili. Krydda med koriander och spiskummin och fräs ca 2 min, tills löken är genomskinlig. Lägg i buljongtärningarna, häll på tomater och vatten. Sjud ca 30 min under lock på låg värme. Ta upp chilin för en mildare soppa eller låt den vara kvar för en soppa med hetta. Mixa soppan. Tillbehör: Dela och skär tortillabröden i fina strimlor. Hetta upp 3 dl olja i en kastrull. Fritera tortillastrimlorna tills de fått fin färg, ca 2 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fräs kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna, salta. Tärna avokadorna. Servera soppan med alla tillbehör. Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till dina grytor och soppor:
Sleva upp en lagom portionmed mycket bitar ur soppan, mosa det som är kvar i grytan medstavmixer eller potatisstöt, häll tillbaksportionen för att få ensoppamed lagom mycket bitar
Tillsätt sedan vattnet litei taget och rör om medfingrarnatillsen fast deg formas. Efter att de stekts på järnet får de enhärligtkrispig och frasigutsida, med smak av nypoppade, nötiga popcorn
Gubbröran t ex passar att servera på midsommarfesten, kräftskivan eller påskfesten, då det oftast är fisk och skaldjur på menyn, medansen het tomatsoppa däremot passar bättre på halloweenfesten, när det är ruggigt och kallt ute och man gärna vill ha något värmande
Därför känns dagensmiddagstips och recept liteextra passande att dela med oss till er av, det är nämligenenhelvegetarisksoppani ser itallriken här nedan
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få enfylligare smak – självklart går det bra meden god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Tillsoppavill jag gärna ha bröd så att jag blirordentligt mätt, orkar interiktigt äta enlitersoppa typ som säkert skulle behövas för att bli mätt utan något tillbehör
Eller soppa â€man-tager-vad-man-haver†men som ändå kan piffastilllite. Priogerna är fyllda med grönsaker blandat medlite cremé fraiche & riven ost
Tillsättcocosmjölken, smaka av med salt och peppar och mixa sedan soppan slät. När det börjar fräsa tillsätter du saffran och spiskummin och låter det fräsa med någon minut
Jag skrev därför att jag skulle fixalitesoppa och komma medden om ett litet tag. Efter att ha cyklat den dryga kilometern hem till dottern, lämnat av varorna och sedan cyklat samma sträcka tillbaka hem igen så var jag ganska blöt och kall, men jag var ändå glad över att veta att min älskade unge hade fått litevälbehövligmedicin och bra näring (hon var mycket tacksam)
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få enfylligare smak – självklart går det bra meden god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.