Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
En tugga på det här så vill man aldrig köpa bröd i plastpåsar igen. Men på senaste tiden har jag börjat köpa surdegsbröd och det har jag verkligen fastnat för
Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Ställ burken på kökets varmaste plats. Forma två bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ta ut bröden, spruta på vatten och lägg dem att svalna på galler
1½ dl siktat dinkelmjöl. 1 dl fullkornsdinkel. Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en deg
Jag passar på att salta lite extra för att det ska bli som lite chips. Det följer teorin att man inte ska hetta upp man på för höga temperaturer för att undvika att giftiga ämnen skapas av livsmedlen då de hettas upp i för höga temperaturer
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.