Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Ingredienser Portioner. 12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En saftig och god kaka med apelsinsmak. Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp i en bunke. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner i smöret tillsammans med apelsinskal och -juice
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Man tager vad man haver, tänkte vi och gjorde slut på en låda tranbär som fanns kvar sedan i julas. Och det skadar ju verkligen inte, eftersom tranbär dessutom är ett fantastiskt bär för alla som vill äta nyttigt nu i kölvattnet efter alla nyårslöften
Av en händelse så råkar den här kakan vara fri från både gluten och mjölkprodukter. Det är mandel och socker som gör kakan saftig och marsipanaktigt mjuk
Det blev kakor med tranbär, hasselnöt, choklad och stött kardemumma. Tranbär och hasselnöt cookies. Rör ihop smör, farinsocker och strösocker i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.