Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Laxdumplings150 g laxfilé, färsk 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 tsk limefrukt, juice 0,5 röd chilifrukt 0,5 krm peppar 2-3 kvistar färsk koriander 8 wontondegplattor
  • 1 Biffdumplings150 g ryggbiff 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 klyfta vitlök 4-5 droppar tabasco 8 wontondegplattor 2 msk smör, till stekning
  • 1 Kalkondumplings150 g färsk kalkon 1 msk sesamolja 1 msk fisksås 0,5 röd chilifrukt 8 wontondegplattor
  • 1 Dipsås6 msk soja 2 msk sesamolja 1 msk sesamfrön
  • 1 Papayasallad (Som Tam)500 g grön papaya, omogen , riven eller skuren (kan bytas mot vitkål) 2 klyftor vitlök, finhackade 2 röda chilifrukter, hackade 1-2 msk fisksås 2 msk limefrukt, juice 0,5 dl jordnötter, finhackade 8 körsbärstomater, delade 0,5 tsk strösocker 2 msk olja 1 krm svartpeppar 10 stringbeans, strimlade
  • 1 Kokossoppa (Tom Kha)100 g champinjoner, delade 1 förp kokosmjölk 5 cm färsk ingefära, skivad 2 citrongrässtjälkar 3 färska limeblad 5 msk fisksås 1 dl limefrukt, juice 5 stjälkar färsk koriander, grovhackad 2 färska röda chilifrukt, hackade

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.