Dimsum-deg. Man du-sås. Dimsum-fyllning. Man du-sås. Dimsum-deg. Dimsum-fyllning. Man kan även att fritera eller ångkoka dem i 15-20 minuter. 1-2 finhackade klyftor vitlök
- Att utgå från grönsaker, det är A och O. 2016-08-23Redaktionen. Grönt på grillen. Paul Svenssons mat utgår alltid från det gröna och att vårda råvaran
Ta upp köttet efter 1-2 minuter, koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skiva squashen och dela i små bitar, strimla paprika, hacka rödlök grovt och chili fint
TwitterFacebookSkriv utE-postGillaGilla Laddar. Att vi skulle göra dumplings. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat
Detta blir till ca 2-3 personer, eller som ett tilltugg till ca 4-5 personer. Lägg ca 1-2 tsk fyllning i mittan på degplattan och vik ihop plattan till en halvcirkel, tryck ihop i mitten, vik sen in den yttersta delen till ett veck mot mitten och tryck ihop. Ställ bambukorgen/durkslaget i en gryta med ca 2-3 cm kokande vatten (vattnet ska inte nudda dumplingsen) Pensla korg/durkslagsbottnen med lite olja så dem inte fastnar sen kan du lägga i dem, sätt på ett lock och börja ånga. 7-8 minuter i omgångar, sätte dem inte för tätt. ca 2-3 personer. ca 4-5 personer
Häll detta över färs- och kålblandningen och rör om till en fast smet. Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra
Fisksås-, lime- och sojadipp. 2030 gyozaplattor (finns i asiatiska butiker) 300 g lax 100 g räkor, urkramade 1 lime, saft och skal 1 chilifrukt, finhackad salt 1 ägg 1 msk koriander, hackad fisksås-, lime- och sojadipp. Av Magnus AlbrektssonFotografDavid Back 20-30 gyozaplattor (finns i asiatiska butiker). 300 g lax 100 g räkor, urkramade 1 lime, saft och skal 1 chilifrukt, finhackad salt 1 ägg 1 msk koriander, hackad fisksås-, lime- och sojadipp. 2 tsk fisksås 2 limer, saften 4-5 msk soja, Kikkoman 6 tunna skivor röd chilifrukt
Men eftersom jag konsumerar jordnötter febrilt här hemma så kände jag för att prova något annat. Kinesiska vårrullar med kyckling, brysselkål, svamp & morötter + sweetchilidipp med granatäpple
Detta är min variant på kinesiska vårrullar. Här är vårrullarna stekta. Mycket gott, för gott. ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)5 champinjoner1 röd chili3 gula lökar450 g vitkål500 g köttfärs300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)2 vitlöksklyftor1 tsk malen vitpeppar1 tsk malen svartpeppar3 st buljongtärningar (mörk ox bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.