Det vill säga nu när jag sitter här i soffan med ett glas vitt vin och skriver har de äntligen anlänt och vi har bakat pepparkakor för tredje gången den här julen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
katastrof. Ingen Tarte tatin, ingen tredjeadvent. Trevlig tredjeadvent. För det har vi gjort i vår släkt sen medeltiden då mormors farmors anfader kom hit från Paris
På söndag är det första advent. Som ni kanske vet, ni som följt mig sedan i somras, så har jag redan firat både advent, jul, nyår och påsk, eftersom det går till så i tidningsbranschen
Att skapa en balans mellan dessa smaker är nyckeln till thai-mat som är värt att minnas. 500g kycklingfilé - 25kr1 röd paprika - 5krca 15-20st sockerärtor - 14kr1 konservburk bambuskott - 10kr1/2 röd chili - 3kr2st vitlöksklyftor - 2krIngefära (en bit lika stor som tummen) - 5kr1 gul lök - 2kr1 kryddmix Paneng Red Curry (finns att köpa i ICA, hemköp osv) - 12kr1 burk koksmjölk (400ml) - 10kr1 st lime -2krCashewnötter (frivilligt)Persilja/Koriander (frivillig)Röd Curry paste (frivilligt)---------------------------------------Totalt. Efter ca 6-7min kan du ha i sockerärtorna. ca 15-20st sockerärtor
Jul -. Första advent. ingefärskakor -. I vårt lilla hus innebär första advent tomtegröt till frukost, julskinka på vörtsmörgåsen och ett tänt första ljus i staken som brinner för startskottet utav allt julemys
Regn, rusk och stormvarning. Detta är vad kära Göteborg hade att erbjuda mig denna helg. Istället för att riskera att få en tegelpanna i huvudet valde jag att stanna hemma merparten av helgen och laga mat
Fluffiga familjefrallor- glutenfria. ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös. Grädda i 10-12 minuter i 225 grader. ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös
Med olivolja och en somrig kyckling- och potatissallad. När man bakar baguetter på mer traditionellt vis gör man ofta en poolish, en fördeg på mjöl och vatten, och experterna menar att den ska jäsa tills den precis börjat kollapsa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.