Exkat hur det skiljer sig mot vårat "vanliga" svenska ströbröd kan jag nog inte beskriva men det känns som att det lämpar sig mycket bättre för att fritera med
Alla hjätans dag är perfekt att fira med lite heta skaldjur. Men med lite flexibilitet så blev det underbart saftiga och heta tigerräkor med vitlök och chili
Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrillad ankbröst. Till det serveras ugnsbakad potatis med gyllene yta, en god gräddsås med cointreau, en spännande krydd-mix att strö på och krispiga ångkokta sugarsnaps
Grilla tigerräkorna antingen på en grill eller grilla i ugnen, pensla med avokadoolja då och då. Servera med några citronskivor och några kvistar färsk mejram
Exkat hur det skiljer sig mot vårat "vanliga" svenska ströbröd kan jag nog inte beskriva men det känns som att det lämpar sig mycket bättre för att fritera med
Jag vill helst ha ekologiska räkor med skal och huvud kvar. Idag trodde jag att jag hade köpt räkor med skal fast utan huvuden men när jag tinade dem märkte jag att de var helt skalade
1 kg råa tigerräkor med huvud och skal. 1 tsk potatismjöl blandat med 1 msk vatten. 1 kg råa tigerräkor med huvud och skal. 1 tsk potatismjöl blandat med 1 msk vatten
Vi började med denna goda förrätt som jag improviserade fram – med gott resultat och till varmrätt hade vi den ljuvliga lavendelkycklingen, ugnsbakade potatisslantar, en reducerad sås på skyn och haricot verts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.