öser, vrideroch vänder på rostbiffenmedan den långsamt svalnar. Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Jag brukar faktisktaldrig ha salt i kokvattnet, utan strör liteflingsalt över de färdigkoktabroccolibitarnaochringlarliteolivolja över, eller en klick smör
Salta ochringlacitonsaft över de färdigstektasquashskivorna, och vänd dem försiktigt. Men - med buffelmozzarella och en riktigtfinolivolja är detta imitt tycke en ren delikatess
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer ochverkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Knaprigpotatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fonden men ändå litevinsyrai bakgrunden tillsammansmed den söta saftstekta svampen blev en riktigt bra kombination
På Bondens marknad köpte jag en bitfin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammansmed lök, rotfrukter, ochdadlarirödvin, fond och kryddor
Så idag blev det stekt halloumimed honung, chiliochpinjenöttertill förrätt. Dessutom valde jag att fräsa den finhackadechilinmed osten ett par sekunder för dotterns skull
Jag stekte kotletter ochtill dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller ilite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.