Jag blev gottesugen igår och svängde ihop enklast möjliga, en tuppkaka. Receptet har jag fått från en klasskamrat i mellan- eller högstadiet och det har bakats otaliga gånger
Tuppkaka. Hej. Idag gjorde jag en Tuppkaka till fikat, passade ju bra nu i påsktider. Den går snabbt att göra och innehåller bara några få ingredienser som man oftast har hemma
Ett av de första recepten som jag sparade när jag precis flyttat hemifrån var detta. Min jobbarkompis hade bakat en så god sockerkaka med smörkräm på som kallades för Tuppkaka
Eftersom jag misslyckades med den här kakan förra veckan så har jag nu snickrat om receptet och tagit bort kaffekoppmåtten, antagligen tog jag väl en stor tekopp
När det vankas kalas är det väldigt smidigt att baka i långpanna. Både praktiskt och enkelt. Planerar du att baka till Påsk och bjuda på fika kan jag rekommendera att baka en Tuppkaka i långpanna
Gott med vaniljglass. När svärföräldrarna hälsade på sist hade svärmor med sig en underbar kaka som dessutom måste vara en av världens snabbaste och lättbakade kaka
Nu börjar det bli riktigt roligt med odlingslott. Första skörden är nämligen här. Jag plockade upp några rädisor, lite rabarber och så de högsta sparrisstänglarna igår
Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor Garnering1,5 dl kokosflingor Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st
Fyllda äggskal4 portioner2 ägg0,25 dl vispgrädde0,5 msk smörSaltPeppar25 g röd kaviarGräslökGör så härKnäck äggen försiktigt för skalen ska bli serveringsskålHäll upp ett av äggen i en skål (det andra blir överflödigt)Skölj de fyra skalhalvorna välBlanda ägget med gräddenSmält smöret i en kastrull och tillsätt äggblandningen under långsam uppvärmning Rör om tills äggröran blivit krämig Smaka av med salt och peppar
Fortsätter på temat laga till många, dessutom är den här mandelkakan glutenfri. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Påsk om en vecka och jag har beställt vackert väder. Vi har inget inplanerat, känns riktigt skönt att kunna ta dagarna som de kommer och göra det som faller oss in, så jag hoppas på att kunna vara ute så mycket som möjligt, påta i trädgården, undersöka ravinen som vi så länge pratat om att gå till, ligger bara ett par kilometer härifrå och ändå blir det aldrig av, och njuta av en kopp kaffe på trappen i solen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.