Till detta drack vi ettpinotgris från Alsace av Dopff. Litet brutna servetter på det). Skär på köttsidan ett snitt på delarnas mitt, ända ner till skinnet, inte genom skinnet dock
Jag fick ju en fantastisk Creusette av min sambo i födelsedagspresent och jag vet att jag och min fina franska gryta kommer att ha många roliga upplevelser i höst
Lägg halva bärröran i botten av ettglas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
"På morgonen strax efter att jag klivit upp startar jag dagen med ett stort glas citronvatten, där hälften av vattnet är kokat kvällen före och hälften nykokt, med riven ingefära i
Och en kanelbulle eller tre. Upp med handen om du ska äta kanelbulle idag. Varje år den 4. e oktober är det ”Kanelbullens dag”, lite gulligt tycker jag att kanelbullen har en helt egen dag i almanackan
Det är verkligen sommaren tillvaratagen i ett litet glas. Nedan följer ett recept på en liten sats. Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag
skär upp, vispa, smula och lägg i ettglas. Nu när säsongen för citrusfrukter ännu är på gång, så måste jag passa på att dela med mig ett jätte gott recept på en dunder efterrätt (jo, vi äter annat också än smoothies och efterrätter här hos oss)
Snitta lammkotletternasfettrand, krydda och stek dem hastigt på båda sidor i smöret på hög värme. Glassbomb – med jordnötter, blåbär och choklad Lammkotletter med rostad selleripuré, picklade morötter och örtsky Ingredienser 4 personer 800 g lammkotletter eller annat lammkött 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 msk smör till stekning Selleripuré 1 kilo rotselleri 2-3 msk rapsolja 2 dl vispgrädde 100 g rumsvarmt smör salt nymalen vitpeppar Picklade morötter 2-3 stora morötter 1/2 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Örtsky 5 dl kalvfond av koncentrerad kalvfond eller tärning 1 stjälk färsk rosmarin en näve grovhackade basilikablad 2 msk smör vitpeppar Gör så här Puré. 800 g lammkotletter
/ 2 kalvlägg / 1 lök / 3 klyftor vit lök / smör till stekning / 2 dl torkade trattkantareller + 1 liter vatten / 3 lagerblad / 1 tsk timjan / 2 långpeppar alt ett gäng svarta pepparkorn / 1 rejäl nypa salt / 1 puck alt msk fond / 2-3 dl rött vin / 4-6 palsternackor, beroende på storlek /Lägg trattisarna i blöt i vattnet nån timme så att de blir som vanliga svampar igen
Häll kaffet i ettglas, häll på mjölken och skeda på skummet. Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.