Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
En av mina absoluta kalla favoritsåser är tzatziki. 3 dl turkisk/grekisk yoghurt. 3 dl turkisk. Den är så användbar och passar till mycket, framförallt nu i dessa grilltider
grekisk eller turkisk. Riv gurkan, krama ur gurksaften. Ta youghurten i en skål, lägg i gurkan. Pressa i vitlöken och krydda med lite svartpeppar samt ringla i lite olivolja
Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. 5 dl turkisk yoghurt. 1 gurka 5 dl turkisk yoghurt. Enklare och godare sås till kött eller kyckling får man leta efter
För extra bra resultat får tzatzikin gärna stå en timme eller två i kylskåpet. Så här gör du 15 minuter Skölj gurkan och riv den sedan grovt på ett rivjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.