Dom här två rätterna går dessutom väldigt bra att förbereda dagen innan vilket jag gjorde. Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
Koka matvete enligt förpackningen (ta gärna med lite grönsaksbuljong). Elsie har fattat det här med hur man kan lägga fram saker, att det finns sätt att få ett ja där det vanligtvis blir nej
Toppa salladen med sockerärter och päronskivor. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Blanda crème fraiche med resten av dillen, peppar, salt och vinäger och servera till salladen
Jag har verkligen fått dille på goda sallader. Till en portionca 1 dl kokt matvetenågra färska champinjoner, skivade och frästa i lite olja - krydda med salt och pepparen bit av vardera palsternacka, morot, rödbeta, paprika och squash – skurna i bitar och rostade i ugnen med lite olja och krämig balsamvinägerlite strimlad rödlökca 1 dl stora vita bönor½ avokado skuren i bitarfärsk bladspenatlite pressad citronLägg upp allt på en tallrik och njuuut. ) ca 1 dl kokt matvete
Smaka av med salt och peppar. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt därefter frysta ärter, bönor och matvete och rör så att allt blir varmt
Nu har jag legat hemma sjuk i två dagar, förkylningen från hell, antagligen är det väl influensan. Blanda gurka, tomat, rödlök, avocado, apelsin, sockerärtor och sallad med den kokta matveten
Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera. För mig började det med att jag ville göra en sallad med tonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat
Riktigt inspirerande föreläsare och jag kom därifrån med inte bara nya tankebanor kring beteendeförändringar, hur man föreläser och hur vi ser på mat, utan även nya kontakter och eventuellt lite nya spännande projekt i framtiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.