Det här brödet brukade mina föräldrar baka när vi skulle få gäster hemma och jag brukade alltid kalla det för "hålbröd" eftersom det var fullt med stora luftblåsor i brödet där det får plats mycket gott smör
Idag gjorde jag ett försök att göra ett liknande brödsom passar alla oss som inte äter gluten. Jag blir glad om du hjälper mig att sprida länken till recepten på Facebook och i andra sociala medier, så får fler chansen att prova
Idag skulle ni få receptet lovade jag ju så här kommer det och nya bilder i morgon i stället. Här hemma hos -casa Webersköld har det bakats bröd idag yummy-
Förhoppningsvis ska de väl växa till sig, och utveckla samma besatthet som vi andra. Inte mer än att det slog mig,m i veckan som fick, att det borde vara gott att laga till en sorts variant på Jansson, fast med smulade, stekta isterband, i stället för ansjovis
Jag är uppväxt med en mamma som bakade allt bröd själv & jag minns hennes hårdkakor & bullar som man åt alldeles varma & färska när man kom hem från skolan
Är det nåt som kittlar aptiten så är det nybakat. Häromdagen bakade jag och min lille matvägrare bröd. Blanda i kärnvetemjölet, lite i taget, tills en fin deg bildats som släpper från bunkens kanter
Ja, det är ju inte allt som går som det ska, varken de nybakade bröden eller nattningen av barnen. Just nu är det nattningar som tar så lång tid att det knappt finns någon tid kvar till annat
Det här långa brödet bakade jag härom dagen på rågsurdeg, vetemjöl och kamutvete. Dedman skickar vetekornen hem till sin far i Fort Benton, Montana, USA som genast sätter igång att odla vetet på sina ägor
Jag tycker vi har så tråkigt bröd hemma och efter att ha läst "Den hemlige kocken" så har jag blivit lite avskräckt från att äta köpt bröd med långt hållbarhetsdatum
Ett brödsom inte blev för grovt, men inte heller alldeles ljust. Nu doftar det underbart i hela huset och sambon och jag stod som hökar och vakade på att det skulle bli tillräckligt svalt för att skära en smakbit och breda ett lager bregott på och njuta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.