Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2minpå varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
en hel del ska hinnas med innan jag möter upp min H på tågstationen i kväll. » Hemsida/Bloggadress. Jag gjorde den helt mjölkfri - bara att byta ut ingredienserna mot mjölkfria alternativ
Detta recept är inte lika hållbart men klarar sig i alla fall i en-två veckor i kylen. Inte så nyttigt med socker till gurkan som är god nog i sig själv, men bra sätt att spara överskottet
Klassiskt receptpå rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
2 mogna avocados - delad på mitten och urgröpt. 1 mogen tomat/3 körsbärstomater/1 dl krossade tomater - hackad i småbitar. 1/2 rödlök - finhackad. 1/2 peppar eller chili, beroende på hur stark den är, finhackad
Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen
Flera gånger i veckan sätter jag mig på ett café med min dator och ett sovande barn och arbetar. Det är nämligen nästan INGEN av mina vänner som dricker kaffe (inklusive mig själv, om det inte handlar om väldans svagt kaffe med maaaaassor av mjölk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.