Torsdag igen, och min tid som julledig börjar dra sig mot sitt slut. På måndag får jag nästa hemtenta, och veckan kommer därför ägnas åt att få till den så bra som möjligt innan fredagen dyker upp med inlämningstiden i högsta hugg
Idag tänkte jag att det var dags för ett litet desserttips, och till det här receptet ska du köpa hem härliga, färska fikon som just nu finns i fruktdisken i affären
Det innehåller mycket proteiner, nyttiga fettsyror såsom omega-3, kostfibrer och har ett lågt GI vilket gör att du får ett jämnt blodsocker och känner mättnad
Jag är en sån där som inte riktigt kan följa recept. Jag vill alltid göra själv. Hitta på och så. Denna gång blev det morotskaka och hujedamej vad gott det blev
I mitt huvud var den alldeles underbart krämig med riklig chokladsmak utan att vara för mörk. Mixa sedan silkestofun i en matberedare tills det blir alldeles slätt och krämigt
Det är något med att veta att jag under de tre månader på diet ska avstå från alla sociala sammanhang som inkluderar alkohol, som fått mig att leva lite icke-fitness de senaste veckorna haha
TwitterFacebookSkriv utE-postMerStumbleUponGillaGilla Laddar. 3-4 liter vatten. ½-1 tsk salt. Blanda riset i det kokande vattnet och låt först koka på hög värme i 4-5 minuter. 2-3 msk vatten. Fräs löken med 3 msk olja i en tjockbottnad kastrull ca 4-5 minuter. Låt puttra under lock i 45-60 minuter eller tills kycklingvingarna är kokta. 3-4 liter vatten. ½-1 tsk salt. 2-3 msk vatten. 4-5 minuter Rör ner tomaterna med salt, gurkmeja, svartpeppar och cayenne
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Dottern fyllde 1 år. Vilken dag. Bara det bästa är bra nog. Vi får se om detta kommer att bli en tradition
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.