Bland annat ugnrostad potatis med vitlök, olivolja och rosmarin, rårakor med bacon och rårörda lingon, potatissallad med ruccola, fetaost och körsbärstomater och så denna
Ugnsbakade ratatouillegrönsaker är klart praktisk vardagsmat. Men om man inte vill pyssla så mycket med tillbehöret, så kokar man vanligt ris – eller så skär man ner några potatisar i ugnsgrönsakerna
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Skär rödbetorna i stora klyftor. Blanda dressingen med linser, rödlök, persilja och smulad fetaost. Pensla dem med rapsolja och lägg i en smord ugnsform
Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
Gnid in paprikadelarna med olivolja och lägg de med skalsidan nedåt på en oljad ugnsplåt. Lägg i tunt skivad eller smulad fetaost, myntablad, citronskal, resten av den skivade vitlöken, hackad timjan, pinjenötter och peppar
Rödbetorna i landet har växt till sig så pass att vi härom middagen tog upp några och ugnsbakade tillsammans med färsk timjan, olivolja, salt och fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.